![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw_6qVlQnXW6ehFuRZ4C3fGFNsojj6xOyoFbmtkxUv_8LxSqIqKrVcis_iuZRbVE0wsyNORV_-SVedYBYlsgFbuAVfI_zTwAeIUAumtqXraDgcJKpiUzUU6mZhOQopWqBzTXClAFZEHlE/s320/ryba_gotowana_na_parze_z_ryzem_i_marchewka_popup_watermark.jpg)
Składniki
300 g filetów z pangi
1/2 szklanki ryżu
1 marchew (duża)
1 łyżeczka masła
koperek, kurkuma,bazylia, szczypta soli (bardzo mała)
Etapy przygotowania
1.rybę kroimy w szerokie paski, smarujemy masłem i posypujemy koperkiem i bazylią,
2.gotujemy w garnku z wkładką przeznaczoną na gotowanie na parze przez 15 min,
3.ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy przez 20 min
4.marchew kroimy w kostkę i wrzucamy do ryżu 10 min przed końcem gotowania,
5.dodajemy koperek i bazylie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz