![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYMccW05K34oV4wnEPPGO49dH6BW8BOJ1uAXkJU0U6zt1BcEzbnfD67gWSLkYMRjw2pFNqVQUqcjv3z4XczXmCROKamIqT93i3TXh6WpWyGu2cCzaRiOylpykxBfB2ZWUoC1CioyO-3Sg/s320/salatka-z-kurczakiem.jpg)
SKŁADNIKI:
1 kg filetów z kurczaka.
puszka kukurydzy i czerwonej fasoli.
3 ogórki kiszone.
2 cebule.
150g kapusty pekińskiej.
łagodny ketchup.
majonez.
przyprawa do gyrosa.
2 ząbki czosnku.
4 łyżki jogurtu naturalnego.
kwasek cytrynowy
PRZYGOTOWANIE:
Mięso kroimy na kawałki,posypujemy przyprawą,odstawiamy na 15 min.Smażymy i przekładamy do miski.Układamy pokrojone w kostkę ogórki i posiekaną cebulę.Polewamy ketchupem.Wykładamy kukurydzę i fasolę. Majonez mieszamy z jogurtem i posiekanym czosnkiem.Posypujemy poszatkowaną kapustą doprawioną solą i kwaskiem cytrynowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz